DIN VIAȚA COMUNITĂȚII - NOUTĂȚILE SĂPTĂMÂNII
O seară altfel

O seară altfel

Luni, 02 octombrie 2017, seară de rugăciune a tinerilor din A.S.C.O.R.
Vă prezentăm mai jos mărturia unor tineri participanți, invitându-vă să redescoperiți bucuria trării în tărâmul unei alte lumi și asta, în chiar inima capitalei! 

Luni seara, ora 18:00…intru sfios pe mărețele uși ale Paraclisului Universitar „Sfântul Nicolae – Ghica”, și mă izbește mirosul acela de tămâie care te introduce într-o altă atmosferă. În stânga tineri, în dreapta tineri (acum înțeleg de ce este numită Biserica Studenților). Am avut curajul nebun de a îndrăzni să răspund pozitiv invitației ASCOR-ului de a participa la o seară altfel… o seară duhovnicească. Într-o liniște ce dă răgaz inimii să își caute pacea răzbea doar sunetul, parcă de înger, ce îngâna cântarea de rugăciune a heruvimilor și a serafimilor. Aici, în inima Bucureștilor, se odihnea parcă totul: timpul, spațiul, mintea, inima, sufletul… Atâta tinerețe plină de viață, atîta bucurie izvorâtoare de pace…deși în biserică pâlpâiau doar lumânările, totul era lumină…deși afară erau mai puțin de 10 grade, atmosfera era încărcată de căldură, o căldură ce izvora din sufletul fiecărui tânăr… Nu pot spune că după aceeastă seară am înțeles deplina putere a rugăciunii, dar am văzut roadele ei, și de asemenea am văzut că mai există tineri care caută să se hrănească din acestea. Hristos i-a sădit aici, în inima capitalei, în mijlocul studenților, în ASCOR. Și acum am conștientizat că ceea ce unii (printre care și eu) credeau că este „altfel” e de fapt natural, firesc! (Iosif)

„Rugăciunea este respirația sufletului”, spune Sfântul Ioan de Kronstadt .
Am vrut saă încep cu acest citat deoarece mi se pare important ca fiecare dintre creștini să conștientizeze importanța rugăciunii și mai ales necesitatea ei pentru „sănătatea” sufletului. Maă bucur că atât de mulți tineri își fac timp și vin cu drag la astfel de evenimente care unesc oamenii prin rugăciune și evlavie.
A fost o seară minunată. Bucuria de a putea citi în Biserica Studenților cu voce tare, emoția rugăciunii împărtășite cu alți tineri au creat pentru mine un moment unic pe care sper să-l iau cu mine în eternitate.
Recunosc că mi-a plăcut să fiu atentă, să ascult intonația fiecăruia dintre cei care au citit, să simt emoția, bucuria, sfiala și evlavia ascunse în fiecare cuvânt.
M-a impresionat de asemenea faptul că fiecare a avut ocazia să citească și cred că oricine participă la seara de rugăciune va reveni cu drag și cu alte ocazii. Eu una sunt hotărâtă să vin cât de des îmi va permite programul. Poate că pentru prima dată am simțit oarecum ce înseamnă să fii preot, nu că m-aș putea compara sau asemăna, dar este minunat sentimentul de a citi pentru credincioși, de a fi vocea „apostolului” care binevestește – rugăciunea de data aceasta. (Eliza)

Toamna e un anotimp al belșugului și al bogăției, iar în toamna aceasta pe lângă roadele obișnuite oferite de natură, eu am cules și roade noi, de suflet, „am cules” noi prieteni in urma întâlnirii de aseară. Noi prieteni pe care am simțit că mă pot baza, că îmi pot pune nădejdea în ajutorul lor. Am cules zâmbete, clipe frumoase, dar mai ales am câștigat o nouă familie. Și ca în orice familie sunt multe lucruri de făcut, de aranjat, dar toți împreună, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom face multe lucruri frumoase spre slava Sa. Îmi doresc să pot ajuta și eu cât mai mult, să fiu cât mai de folos și să fiu un prieten de nădejde pentru toți ceilalți! (Elena)

RO EN
Din viața comunității

NOUTĂȚILE SĂPTĂMÂNII

Reluarea programului de marți și joi seară: Discuţii libere cu tinerii - „Biserica, în dialog cu tinerii Mai mult

25 de ani de slujire in Biserica studenților, 25 de ani alături de studenți, alături de A.S.C.O.R.
La mulți ani, părinte Vasile! Mai mult

Parastas pentru părintele Dumitru Stăniloae Mai mult

O seară altfel Mai mult

Te Deum pentru noul an universitar Mai mult

Praznicul Sf. Siluan Athonitul Mai mult

Apel pentru donare de sânge Mai mult

Începuturi... Mai mult

Activități recreative de vară - A.S.C.O.R. Mai mult

Vizită la Căminul de Bătrâni Sf. Andrei Mai mult

Târgul faptelor bune Mai mult

Anunț angajare profesor la Școala Gimnaziala "Sfinții Trei Ierarhi" Mai mult

Conferințe A.S.C.O.R. Mai mult

A apărut nr. 15 al revistei „Schimbarea la Față‟, revista ASCOR-ului Bucureşti; revista se găseşte la pangarul bisericii noastre. Mai mult

Apel către părinții copiilor Mai mult


AGENDA SĂPTĂMÂNII

Impresii de la Locurile Sfinte Mai mult

Toate evenimentele
calendar ortodox
programul slujbelor

16 - 22 oct.2017


Marti
18:00 Acatistul „Sf. Acoperământ al Maicii Domnului“
19:00 Discuţii libere cu tinerii - „Biserica, în dialog cu tinerii

Miercuri
15:00 Taina Sfintei Spovedanii
18:00 Paraclisul închinat icoanei Maicii Domnului Pantanassa

Joi
18:00 Acatistul Sfântului Nicolae
19:00 Discuţii libere cu tinerii - „Biserica, în dialog cu tinerii

Vineri
07:00 Utrenia
08:30 Sfȃnta şi Dumnezeiasca Liturghie - Sf. Gherasim de Kefalonia
15:00 Taina Sfintei Spovedanii
18:00 Taina Sf. Maslu

Sambata
08:00 Utrenia
09:30 Sfȃnta şi Dumnezeiasca Liturghie
17:00 Vecernie

Duminica
08:00 Utrenia
09:30 Sfȃnta şi Dumnezeiasca Liturghie
12:00 Te Deum pentru noul an universitar

* * *

Biserica este deschisa zilnic, dupa cum urmeaza:
Luni: 07:00 - 19:00
Marti: 07:00 - 20:00
Miercuri: 07:00 - 22:00
Joi: 07:00 - 20:00
Vineri: 07:00 - 22:00
Sambata: 07:00 - 21:00
Duminica: 07:00 - 15:00